De Fotograaf

Hallo, Mijn naam is Jos Erkens, al jaren is fotografie ‘n grote hobby van mij, die ik naast mijn baan als webdesigner en grafisch ontwerper, uitvoer. Ik heb ‘n studio aan huis. Met mijn foto’s wil ik sfeer en impressie weergeven waarin de mensen zich zelf herkennen. Daar smaken kunnen verschillen houd ik mij niet aan ‘n max aantal foto’s. De gemaakte foto's worden origineel op CD aangeleverd.

Werkwijze-mogelijkheden.

De bruidsreportage

Ik vind het belangrijk dat er een klik is tussen fotograaf en bruid/ bruidegom. Dat komt de fotografie ten goede en het uiteindelijke resultaat. Een goede “klik” zorgt ervoor dat we elkaar goed aanvoelen en dat zorgt weer voor ontspannen, leuke en vrolijke fotomomenten

Kennismakingsgesprek.

Tijdens het kennismakingsgesprek, wat overigens geheel vrijblijvend is, worden de volgende punten besproken.

 • Dagplanning.
 • Jullie wensen qua fotografie bespreken.
 • De keuze van de trouw lokatie.
 • De fotoschoot.
 • Eventuele hobby’s.
 • Hoe wil je je foto’s: spontaan, romantisch, stijlvol, modern, klassiek.
 • Afspraak op lokatie van de fotoshoot.

  De dag zelf is altijd heel hectisch en daarom is het prettiger voor zowel fotograaf als bruid/bruidegom om vooraf te bekijken hoe en waar er foto’s gemaakt kunnen worden. Dit geeft een stuk rust op de dag zelf en het zorgt tevens dat er toch een vertrouwelijke band ontstaat tussen fotograaf en bruid/bruidegom.

  Aanleveren gemaakte foto's

  De foto’s zullen digitaal origineel bewerkt aangeleverd worden op een CD. Ik maak geen fotoalbums daar ik er van overtuigd ben dat het bruidspaar kosten kan besparen door gebruik te maken van de hedendaagse mogelijkheden op het internet om zelf een album samen te stellen. Ze kunnen dan zelf zonder tussenkomst van derden de album geheel naar eigen smaak samenstellen.

  De fotoshoot

  Wil je graag een fotoshoot, bel of maak gebruik van het contactformulier. Dan kunnen we kijken wat de wensen zijn en wanneer we een afspraak kunnen inplannen.
  Probeer zelf vooraf al een beetje te bedenken wat je graag wilt. Zo worden de foto’s zo persoonlijk mogelijk.
  Bij de portretstudio wordt een complete fotosessie gemaakt, waarbij niet gekeken wordt naar het aantal foto's dat ik maak, maar naar de kwaliteit. Voor een complete fotosessie wordt ongeveer 30-60 minuten uitgetrokken. Voor de kleding adviseer ik vaak wanneer er meerdere mensen op de foto gaan, dezelfde kleur te dragen, wat dan ook juist een felle of andere kleur kan zijn.
  In de aparte ruimte in mijn studio kun je je omkleden en je kleding ophangen. Halverwege de fotoshoot is een kledingwissel mogelijk.
  De foto's worden in raw formaat gemaakt en zullen achteraf bewerkt worden.
  We zullen de foto’s online zetten waarna u dmv een inlogcode de foto’s op uw gemak kunt bekijken en eventueel kunt laten afdrukken in diverse formaten en op diverse materialen.
  Dit laatste is echter niet noodzakelijk daar u ook de foto’s origineel bewerkt digitaal krijgt aangeleverd zodat u zelf kunt bepalen waar u ze laat afdrukken.

  M: 06 42 726 717